Hus & Hem

Kan sängkläder ge bättre sömn?

Att sova ordentligt är en av de livsnödvändiga tingen som ger vår kropp och själ ro. Det ger en paus från alla intryck som hjärnan tar emot var dag och en vila från den tankeverksamhet du har presterat under dagen på exempelvis jobbet. Sömnen ger även kroppen möjlighet att återhämta sig rent fysiskt. Att träning ger bäst resultat ihop med god natts sömn är vetenskapligt bevisat genom forskning. Att även hjärnan behöver nattvilan för att producera celler och för att fungera i det långa loppet börjar bli en allt mer viktig del i vardagslivet och rehabilitering av utmattade hjärnor. Det gäller att hjälpa kroppen på bästa sätt.

Sovmiljö

Att skapa en sovmiljö där du kan få ro är viktigt. Färger, former, helt mörkt eller med morgonens ljus strålandes in genom fönstret, allt är individuellt och du bör prova dig fram vad som passar dig. I stora drag gäller det att ha en ostörd nattsömn. Ljud utifrån som trafik, eller ljud från mobil och andra tekniska apparater som kan ta din uppmärksamhet bör uteslutas. TV i sovrummet är en fråga som noggrant bör tänkas igenom. Visst kan det vara mysigt att se på TV från sängen men om man går in på djupet vinner helt klart förespråkarna för ett TV-fritt sovrum.

Möbler och detaljer

Sängen bör ha huvudrollen när man pratar om möbler i sovrummet, i övrigt är det en fråga om plats och vad man tycker är vackert. Försök att minimera intrycken genom enhetliga mönster eller till och med enfärgat genom att exempelvis stänga in saker såsom kläder och leksaker. Vissa människor har högre grundtemperatur i kroppen och därför är det viktig att personanpassa tillbehören till sängen och sömnen. Att ha alla textilier vita är ett bra tips från The White Plot. Det är lugnande, enklare att producera och tvätta och med en vit bas kan du alltid komplettera med din favoritfärg på prydnadskuddar och annat.

Personliga önskemål och högkvalitativa textilier

Alla har vi våra favoritlakan för nattens sömn. Lyxiga sängkläder med textilier av hög kvalitet hittar du till exempel hos The White Plot som har ett av de bättre utbuden på riktigt bra lakan. Naturligtvis hittar du också kuddar och täcken och allt som hör sovrummet till. De hjälper dig gärna att plocka fram dina favoriter. Du har mycket att välja på och deras produktion strävar ständigt efter att minska störande moment när du sover. De poängterar vikten av smidiga och mjuka lakan som inte prasslar och lakan som andas och därmed följer din kropps temperaturskillnader under natten. Att lakanseten är otroligt vackra och exklusiva är också ett stort plus!