Tips & knep

Hur ska jag inreda hemma med låg budget?

Jag älskar ju inredning men det är svårt att hitta budgetalternativ. Det finns förstås mycket som är snyggt men det mesta är långt över min budget. Jag har inte riktigt ekonomin för tillfället att spara ihop till de dyrare inredningsprylarna jag vill ha, jag studerar nämligen på distans och skolan har allra störst fokus i mitt liv men vid sidan av har jag även ett jobb så jag har fullt upp i mitt liv. Därför prioriteras heminredning bort oftast, men förhoppningsvis kommer jag kunna prioritera det mer i framtiden när jag är klar med studierna och kan få mer tid över till annat. Jag har i alla fall kommit på några användbara tips för den som gillar inredning men har en begränsad budget:

1. Köp begagnat
Det finns exempelvis loppisar och auktioner att gå på där du kan hitta fynd. Vanligtvis finns det både möbler, dekorationer och mycket annat till ett betydligt billigare pris än om du köper det nytt. Observera att du bör vara uppmärksam på kvaliteten och eventuella skador – kolla på objektet innan du köper det. Du kan även köpa begagnat av privatpersoner via olika sajter på nätet. Detta är ett väldigt smart sätt för att skapa nya intryck i ditt hem samtidigt som inte ekonomin tar så mycket stryk!

2. Gör mindre förändringar i hemmet
Heminredning kan vara dyrt att köpa nytt, därför kan det ibland helt enkelt vara bra att bara behålla det du redan har. Det är faktiskt relativt enkelt att ändra på din befintliga inredning genom att exempelvis köpa färg och dekorationer för att göra små förändringar som kan ha stor betydelse. Om du målar om din inredning, såsom en hylla, kan detta ge rummet ett helt nytt intryck. När det gäller heminredning är det oftast ens egna fantasi som sätter gränser, men allt är i princip möjligt.