Familj

Jag får inte ihop jobb med familjelivet

Som ni kanske vet har jag två barn, en dotter och en son samt min älskade partner. Vi bor i en trevlig villa i ett område med i princip bara barnfamiljer. Många av våra grannar är höginkomsttagare med tidskrävande arbeten och jag förstår inte hur de får allting att gå ihop? Själv känner jag att tiden inte räcker till när det kommer till både arbete och familj. Jag vill såklart prioritera båda två men det är svårt att hinna med vardagssysslor och samtidigt ha fullt fokus på arbetet, samtidigt så studerar jag ju också.

Vår dotter har precis börjat en kurs i dans. Det är totalt åtta tillfällen där barn i åldrarna 6-9 år kan dansa och ha kul. Sedan avslutas kursen med en föreställning där släkt och familj kan komma och kolla. Det kommer också bjudas på kakor och dryck. Föreställningen börjar vid 18.00 och jag känner mig så stressad för att kunna hinna med det. Jag vill ju absolut inte missa min dotters allra första uppvisning. Men å andra sidan vill jag inte heller missa ett viktigt möte på jobbet.

Jag undrar därför hur folk i vår omgivning klarar av att balansera familjelivet så bra tillsammans med arbetslivet? Eller är det bara jag som gör saker och ting mer komplicerat än vad det är? Givetvis kommer jag inte missa min dotters dansuppvisning och i värsta fall får jag helt enkelt jobba några timmar hemifrån senare på kvällen.

Vår son tycker dessutom att vi hämtar honom alldeles för sent från dagis. Han trivs på dagis men vill också kunna gå hem tidigare ibland. Detta har hittills varit omöjligt för oss att lösa men vi kanske kommer på någon smart lösning snart som passar både sonen och oss.

Hur som helst så ville jag bara skriva av mig lite. Det kan oftast hjälpa när man har många tankar i huvudet!