Familj

Missar alltid bussen

Jag vet inte hur jag gör men när jag ska till jobbet lyckas jag alltid missa bussen? Det spelar ingen roll hur tidigt jag går upp på morgonen för att kunna passa tiden – jag missar bussen alltid ändå. Jag vet inte hur jag ska gå tillväga för att förbättra mina rutiner för att bli bättre på att vara i tid.

Överlag är jag nog en tidsoptimist. Det är jag dock inte ensam om, utan de flesta jag känner är också stora tidsoptimister. Man tror helt enkelt att man har mer tid på sig än vad man egentligen har, vilket resulterar i att man blir sen.

Dock bor jag lite utanför stan, vilket betyder att busstiderna är mycket mer begränsade. Missar jag en buss får jag liksom inte vänta i fem minuter på nästa, utan det kan handla om 45 minuter upp till två timmar. Sista bussen går dessutom klockan 21.00 på kvällen, så missar jag den är jag verkligen körd. Detta är en av anledningarna till att jag måste bli bättre på att passa tider för detta håller inte i längden. Jag har skrivit upp några saker jag måste följa:

  1. Alltid gå minst 20 minuter innan bussen går (då finns det ingen risk att missa den då det tar cirka 10 minuter att gå till busshållplatsen).
  2. Dagar när jag ska till jobbet ska jag ta en tidigare buss än vad jag vanligtvis brukar. Skulle jag missa den har jag ändå god tid på mig att vara i tid till jobbet.
  3. Jag är alltid väldigt trött på morgonen. Därför ska jag bli bättre på att gå och lägga mig i tid på kvällen så att jag inte är lika trött på morgonen (så att jag inte väljer att gå upp så sent som möjligt på grund av att jag är trött).