Inspiration

Hur jag inreder i sovrummet

Sovrummet är mitt absoluta favoritrum i huset, just på grund av att atmosfären är så mysig och hemtrevlig. Väggarna har en beige varm ton som passar bra ihop med övrig inredning och dekoration. Jag har satsat på så lite möbler som möjligt på grund av att rummets yta inte är särskilt stor. Därför vill jag inte trycka in så mycket möbler då sovrummet då kommer uppfattas som ännu mindre än vad det egentligen är. Jag har istället satsat på dekorationer i form av tavlor på väggarna samt växter och textilier. Detta gör att sovrummet har fått ett ombonat intryck trots att det inte finns så mycket prylar och utrymme.

För mig är det inte viktigt att det är dyra designprylar som köps, det viktiga är som sagt att helheten i sovrummet blir snyggt och stilrent. Det gäller att ha en röd tråd genom hela rummet för att få en harmonisk och trivsam miljö som många såklart vill ha i sovrummet där man ska spendera mycket tid och få sin avslappnande sömn. Ett stressigt rum med för många intryck kan faktiskt göra en stressad, vilket kommer påverka sömnen. Jag har nedan listat några tips på hur du smidigast och bäst inreder ditt sovrum:

  1. Har du ett litet sovrum rekommenderas det att inte köpa alltför mycket heminredning och möbler, just på grund av att ytan då lätt kan slukas. Man vill ju bevara utrymme i största möjliga mån och då får man helt enkelt komma på smarta lösningar för att göra detta.
  2. Satsa på textilier, dekorationer med mera. Det finns mängder med tavlor, små prylar och annat som kan göra ett sovrum väldigt hemtrevligt utan klumpiga och stora möbler. Om sängen exempelvis känns kal kan en fluffig och skön filt ovanpå öka mysfaktorn i hela rummet.