Familj

Syskonbråk – hur ska man lösa dem?

Livet som småbarnsförälder är inte alltid enkelt. Jag älskar det såklart och mina barn är det bästa som finns men ibland blir jag tokig. De bråkar verkligen hela tiden!

Oavsett vad vi hittar på eller pratar om så slutar det alltid med att de bråkar. Syskonbråk är väl ett relativt vanligt fenomen och särskilt med barn som är så nära i ålder med sitt syskon. Dock har jag aldrig sett något liknande som detta. De provocerar varandra och de är fortfarande så himla små. Den yngsta är fem år och den äldre är sju år. Givetvis är det inte allvarliga saker de bråkar om, utan det kan handla om leksaker eller vad som helst. Det är dock oroande att det alltid förekommer bråk då jag inte vill veta hur det kommer bli i framtiden när de blir äldre.

Min man är betydligt mer lugn i situationen och tror att allt kommer lösa sig med tiden. Vilket det kanske gör men jag är dock orolig att det kommer bli värre ju äldre barnen blir. Tidigare hade barnen ett delat rum men det fick vi snabbt ändra på när vi insåg problematiken och hur mycket de bråkade om i princip allting. Kanske beror allt bråk på grund av att de delat rum? Å andra sidan verkade de trivas relativt bra med det men att det under vissa stunder resulterade i kalabalik.

Jag ska prata med några väninnor hur de går tillväga med syskonbråk. Tack och lov har vi barn i samma ålder, vilket underlättar när man ber om bra råd och stöd. Många tycker att vi bara borde vänta och se hur det blir i framtiden men det känns oroväckande, dock kanske den enklaste lösningen är den bästa lösningen! Det återstår helt enkelt att se.