Mode, Tips & knep

Så väljer du rätt mascara

För många kvinnor är mascaran den viktigaste produkten i necessären. Mascaror finns i en lång rad utföranden som alla lovar att göra stordåd för ditt utseende, men knepet för att hitta rätt mascara för just dig handlar om att hitta rätt borste – vilket kan vara lättare sagt än gjort.

Primärt finns det fem olika borstar att välja mellan – megaborste, kamformad borste, konformad borste, böjd borste och vinklad borste. Vilken av dem du väljer gör stor skillnad för vilken effekt du kommer att få på dina fransar. Frågan du behöver ställa dig är vad som är viktigast – långa, böjda eller fylliga fransar.

Vilken borste ska du välja?

En megaborste ger dig en intensiv look och ju tätare borsten desto mer volym får du. Om du vill ha separerade fransar väljer du istället en kamformad borste som är bra att fördela mascaran jämnt. Vill du maximera franslängden ska du istället välja en konformad borste som bygger på längden.

Det bästa sättet att få perfekt böjda fransar utan att använda en ögonfransböjare är att välja en vinklad borste. Vinklade borstar kan vara olika tjocka så välj rätt borste utifrån vilken volym du vill ha. Även här är en tät borste det som skapar de mest effektfulla och dramatiska ögonfransarna. Oavsett vilken metod som du känner passar dig kan du hitta de rätta borstarna för dina fransar i välsorterade butiker.